076-7633519

Terug in de tijd

Gemert (0)
from/per person 0,00
  • Noord-Brabant

Omschrijving

Deze boeiende dagtocht brengt u naar Gemert, naar het Boerenbondsmuseum. Hier kunt u wel heel letterlijk het leven omstreeks 1900 proeven en ruiken, het lijkt wel of alles weer helemaal tot leven komt! Een bakhuis, smederij, klompenmakerij, u gaat het allemaal zien!

 Boerenbondsmuseum

Omstreeks 10:00 uur wordt u ontvangen in het Boerenbondsmuseum, waar uw dagtocht begint met een kopje koffie/thee en een lekker vers gebakje.
Hierna kunt u het Boerenbondsmuseum ontdekken. In dit museum gaat u terug in de tijd, u kunt hier namelijk zien en ruiken hoe het leven er aan toe ging in het Brabantse Land anno 1900. Het museum biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het boerderijgedeelte met levende dieren zoals die gehuisvest waren in 1900.
Tuinen en akkers die zijn ingericht en bewerkt zoals vroeger, een dorpsplein met o.a. een bakhuis, smederij, klompenmakerij en een cafe. Een bijenhal, een veldkapel aan het karrespoor.
Dit is natuurlijk nog niet alles, u kunt het zelf allemaal gaan zien. U krijgt hierbij natuurlijk een fantastische rondleiding met een gids!

Na deze rondleiding en gezellige ochtend kunt u weer even bijkomen. U wordt verwacht in de zaal van het Boerenbondsmuseum waar een lekkere Brabantse koffietafel op u te wachten staat! Het zal u aan niets ontbreken met diverse broodjes, beleg, een kroketje en zelfs gebraden worst! Geniet van deze heerlijke lunch!

Prachtige rondrit door het buitengebied van Gemert

Na deze heerlijke lunch zult u weer plaatsnemen in de touringcar, maar natuurlijk stapt er nu ook een gids bij ons in. Deze gids laat u de mooiste plekjes van het buitgebied van Gemert zien. Het wordt een rit van ongeveer 50 kilometer waarbij u oren en ogen te kort zult komen! Ga lekker zitten en geniet van al het moois wat deze omgeving te bieden heeft.

Bij terugkomst bij het museum krijgt u allemaal nog een lekker drankje!

Restaurant het Witte Huis te Zeeland

Na deze geweldige dagreis heeft u vast trek gekregen, wij zullen onze weg dan ook vervolgen naar het Brabantse Zeeland, naar restaurant Het Witte Huis. Omstreeks 17:30 uur staat u hier een heerlijk driegangen diner op u te wachten! Geniet ervan onder het genot van een drankje.
Omstreeks 19:30 uur zult u weer huiswaarts keren, natuurlijk hopen wij dat u van deze gezellige dag heeft genoten.