076-7633519

Nostalgie in Gelderland

(0)
from/per person 0,00
  • Gelderland

Omschrijving

Unieke dagtocht die begint met een bezoek aan een museum dat helemaal gerund wordt door mannen. Op zich niet zo bijzonder, maar dat wordt het wel als u weet dat het om een borduurmuseum gaat! Dit moet u natuurlijk gezien en beleefd hebben! In de middag gaat u naar een ander prachtig museum. Het Oude ambachten- en speelgoedmuseum, waar zeker 150 ambachten te vinden zijn! Natuurlijk krijgt u hier een mooie rondleiding!

’t Losse Steekje

borduurmuseumDeze gezellige dagtocht begint met een bezoek aan het borduurmuseum ’t Losse steekje. Hier wordt u ontvangen met een heerlijk kopje koffie met vers appelgebak. U maak kennis met het borduurmuseum dat helemaal gerund wordt door mannen!
De aanstichter is Rien van den Brand, hij verzamelt al 20 jaar borduurwerkjes en heeft er al meer dan 10.000! Veel ingelijste werken zijn opgehangen in het museum. Maar ook geborduurde meubels, voetenbankjes, tassen, lampekappen en ga zo maar door zijn te bewonderen.
En als extraatje voor de mannelijke bezoekers is er ook een leuke verzameling houtsnijwerk!
Uw bezoek begint met een beeldpresentatie over borduren en de geschiedenis ervan, op humoristische wijze gebracht door een van de heren. Daarna gaat u de mooiste borduurkunstwerken zien!
Alle mannen van het borduurmuseum zijn zo aanstekelijk enthousiast, dat na afloop iedereen begrijpt waarom het hier ”t Losse Steekje’heet!

Oude Ambachten&Speelgoedmuseum

Na deze leuke ochtend wordt het alleen nog maar leuker! Een heerlijke koffietafel staat voor u klaar bij het speelgoedmuseum te Terschuur.

oude ambachten en speelgoedmuseumHet Oude Ambachtenmuseum is een gigantisch museum, wanneer u op zoek bent naar nostalgie zult u verteld staan wat er allemaal te zien en zelfs aan te raken is!
In totaal zijn er 150 verschillende ambachten te zien! Zo hebben bijvoorbeeld de groenteboer, de DAF garage, de metselaar, de bontwinkel, de jenverstokerij, de sportwinkel, de behanger, de kunstschilder, de botenwerf, de dameskapper, de mijnwerkers en ga zo maar door allemaal hun eigen hoekje in het museum!
Dit museum is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken!

 Nog even nagenieten….

dinerNa het bezoek aan het speelgoedmuseum keert u hopelijk voldaan weer terug naar huis, maar we maken natuurlijk nog wel een stop om lekker te dineren. Hiervoor hebben wij een gastvrij en gezellig restaurant voor u uitgezocht. Hier kunt u nog even lekker nagenieten van deze dagreis…..

 

 

 

Extra informatie

Bij deze dagtocht inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie/thee met vers appelgebak
  • Bezoek aan en uitleg over het borduurmuseum
  • Lunch
  • Bezoek aan Oude Ambachten en Speelgoedmuseum
  • Driegangen diner

Prijs dagtocht: Dit is afhankelijk van uw vertrekplaats, u kunt eenvoudig een offerte aanvragen door op deze link te klikken of te bellen naar 06-54913614