076-7633519

Middagreis hekserij in Oudewater

(0)
from/per person 0,00
  • Middagreizen

Omschrijving

Tijdens deze middagreis brengt u een bezoek aan een heksenmuseum in Oudewater. U komt alles over heksen te weten, maar dat is niet alles! Na het museum kunt u op eigen gelegenheid de plaats Oudewater ontdekken. U sluit de middag af met een diner.

Museum de Heksenwaag

Deze leuke middagreis speelt zich af in Oudewater. Hier bevindt zich een echt heksenmuseum, de Heksenwaag genaamd.

U wordt eerst ontvangen met koffie met een heksenlikeurtje en een gebakje, waarna u werkelijk alles over de hekserij te weten komt.
Oudewater kreeg in de middeleeuwen als enige plaats in Europa het privilege voor een eerlijk weegproces. Men werd in het waaggebouw op een heksenwaag (weegschaal) gezet om te bepalen of men een heks was of niet. In dit waaggebouw is tegenwoordig het museum gevestigd.
U mag zelf op de heksenwaag gaan staan en na het wegen ontvangt u een certificaat!
In de zestiende eeuw was dit certificaat werkelijk van levensbelang, wanneer men te licht bleek om een certificaat te ontvangen belandde men op de brandstapel omdat zij beschuldigd werden van toverij en hekserij!

Oudewater

Oudewater kent een zeer rijke historie. Dat zult u dan ook terug zien in onder andere de schitterende monumentale panden, gevels en een prachtig marktplein. Na het bezoek aan het museum heeft u dan ook nog even de tijd om door Oudewater te dwalen of plaats te nemen op een terrasje om te genieten van dit mooie plaatsje!

Etenstijd!

Na deze leuke middag is het weer tijd geworden om in de bus te stappen op weg naar huis. Maar natuurlijk stoppen we op de weg terug nog even om te genieten van een heerlijk driegangen diner. Eet smakelijk!

Middagtocht is inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie/thee met een heksenlikeur en gebak
  • bezoek aan museum de Heksenwaag
  • Vrij bezoek aan Oudewater
  • Diner na afloop

Wanneer u geinteresseerd bent in deze leuke middagtocht kunt u door middel van het contactformulier geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch te bereiken (ook buiten kantooruren). U kunt ons bellen op 06-54913614.