076-7633519

Kaas, klompen en klederdracht

(0)
from/per person 0,00
  • Noord-Holland

Omschrijving

Het is een eindje rijden, maar dan heeft u ook wat. Deze dagtocht gaat in de ochtend naar een echte kaas- en klompenmakerij in Katwoude (gemeente Volendam). In de middag brengt u een bezoek aan het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Absoluut een fantastische dagtocht!

Kaas en klompen

Omstreeks 08:30 uur vertrekt u per touringcar naar de eerste bestemming. Het is een eindje rijden, namelijk naar Katwoude. Dit ligt in de gemeente Volendam. Hier komen we aan bij een kaas- en klompenmakerij. Iedereen werkt hier in traditionele klederdracht, dit geeft het geheel nog extra veel sfeer. Natuurlijk gaat u eerst genieten van een kopje koffie met een lekker vers appelgebakje met slagroom.

Daarna wordt u meegenomen door de kaas- en klompenmakerij. U krijgt een rondleiding en uitleg en u zult verbaasd zijn hoe groot het hier is!
Na afloop kunt u nog lekker even rondkijken in de boerderijwinkel, waar de heerlijkste kazen, de mooiste klompen, maar ook andere leuke snuisterijtjes te koop zijn, zoals dit leuke melkkannetje hierboven op de foto.

Zuiderzeemuseum

Na deze leuke ochtend stapt u weer in de touringcar. De volgende bestemming is nog een half uurtje verder rijden, naar het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen.

Het Zuiderzeemuseum bestaat uit een binnen- en een buitenmuseum. Het buitenmuseum is toch wel het leukst om te zien en is alleen per boot te bereiken. Zo pikt u dus meteen een leuk vaartochtje over het IJsselmeer mee!
In het Zuiderzeemuseum beleeft u hoe men leefde rondom de Zuiderzee in de tijd dat deze nog bestond. Vanaf 1932 is de Zuiderzee door de komst van de Afsluitdijk veranderd in het IJsselmeer en het Markermeer.
U wandelt hier in het Zuiderzeemuseum letterlijk door de geschiedenis. Klinkerstraatjes met daaraan gelegen authentieke huizen, werkplaatsen en winkeltjes en restaurantjes, een kerk en woonhuizen, u komt het allemaal tegen.
Daarnaast heeft u tegelijk een prachtig uitzicht over het IJsselmeer.
Op verschillende plaatsen kunt u zelfs nog een handje helpen met bijvoorbeeld breien van netten of touwen draaien bij de touwslager.
Dit museum is echt absoluut de moeite waard om een keer gezien te hebben. Misschien is een middag zelfs wel te kort!

Diner

Moe maar voldaan stapt u weer in de touringcar. Dit keer zullen wij niet door Noord-Holland terug rijden maar door Flevoland, onze jongste provincie. Veel water en een prachtige omgeving. U kijkt uw ogen uit terwijl de chauffeur u veilig naar uw dineradres brengt. Dit zal zijn restaurant ”t Wapen van Haarzuylen’. Gelegen in het mooie plaatsje Haarzuilens kunt u heerlijk gaan genieten van een driegangen diner en natuurlijk nog even nakletsen over deze mooie dagtocht.

Extra informatie:

Dagreis is inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie met vers appelgebak
  • Bezoek aan een kaas- en klompenmakerij, inclusief rondleiding
  • Bezoek aan het Zuiderzeemuseum
  • Driegangen diner

Prijs: Wilt u weten wat deze reis kost vanuit uw woonplaats, vraag dan een offerte aan via het offerteformulier of bel ons op 06-54913614

Overzicht Dagtochten Noord-Holland