076-7633519

De mijnen van Blegny

(0)
from/per person 0,00
  • Belgie

Omschrijving

Vandaag nemen we u mee naar Belgie, naar de mijnen van Blegny. U gaat hier het mijnmuseum bezoeken, maar ook een afdaling van 60 meter naar de mijnen! De Blegny-mijn behoort tot een van de vier laatste koolmijnen die nog toegankelijk zijn voor publiek. De mijn is benoemd tot werelderfgoed. Absoluut het bezoeken waard!

Koffietijd!

Voor deze dagtocht moeten we vroeg vertrekken en een eindje rijden, maar na ongeveer 1,5 uur rijden zullen we onze eerste stop maken om een lekker kopje koffie of thee te drinken met een heerlijk vers gebakje erbij. Hiervoor hebben wij een locatie in Thorn uitgekozen. Thorn staat ook wel bekend als ‚het witte stadje’, omdat werkelijk alle gebouwen in het centrum wit geschilderd zijn! Erg leuk om de dag te beginnen.

Blegny-mijn

Na de koffie vervolgen we onze weg naar Blegny, een plaats die zo’n 35 kilometer onder Maastricht ligt. Hier vindt u de Steenkolenmijn van Blegny. één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegangelijk zijn voor de bezoekers.

Gelegen op – 30 en – 60 meters geven ze de mogelijkheid het volledige extractie proces te ontdekken. De Steenkolenmijn van Blegny en de drie andere koolmijnen zijn sinds 2012 erkend als werelderfgoed door Unesco!
Ook is er op de begane grond een museum, waar u eerst een bezoek zult brengen.
Na dit bezoek is het tijd voor een lunch. Om 13:00 uur wordt u meegenomen naar beneden. In een liftkooi daalt u af naar 30 en 60 meter diepte. Een gids vertelt u alles over het dagelijks leven in en om de mijn.
Een unieke beleving!

Toeristentreintje

Wanneer u om 15:00 uur weer boven komt gaat u nog een leuk ritje maken in een toeristentreintje. Erg leuk!

U vertrekt vanuit Blegny-mijn om vervolgens de boomgaarden van de Benedenmaas te ontdekken. Ongeveer 50 minuten lang kunt u genieten van dit prachtige landschap.

Restaurant Bergrust te Ulestraten

Omstreeks 17:00 uur stapt u weer in de bus en brengen wij u naar Ulestraten. Dit is een plaatsje vlakbij Maastricht dus heel ver hoeven we niet te rijden. Hier zal een heerlijk driegangen diner opgediend worden. Eet smakelijk!

Bij deze dagreis inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie of thee met vers gebak
  • Bezoek aan het mijnmuseum
  • Rondleiding door de Blegny-mijn
  • Lunch
  • Ritje in een toeristentreintje
  • Driegangen diner

 

Voor de actuele prijzen voor deze groepsdagtocht kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen via dit formulier, of u kunt ons dagelijks telefonisch bereiken op telefoonnummer 06-54913614