076-7633519

Dagtocht Valkenburg

(0)
from/per person 0,00
  • Limburg

Omschrijving

Bij deze dagreis ontdekt u de mooiste plekjes van het pittoreske Valkenburg, vrijwel in het uiterste puntje van Nederland. Ontdek in de ochtend de grotten van Valkenburg per treintje of te voet, dat is aan u. ’s Middags laat een gids u het mergelstadje zien terwijl u vanalles te weten komt over het prachtige historische centrum!

Vlaai erbij?

U gaat een vrij lange reis tegemoet, daarom zullen wij eerst een stukje rijden met de touringcar alvorens we een stop maken voor een lekker kopje koffie. Wij zullen stoppen in Weert, u bent dan ongeveer halverwege de reis naar Valkenburg. Omdat u wel al aangekomen bent in Limburg mag een echte Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken bij de koffie!

Grotten van Valkenburg

U vervolgt uw weg naar Valkenburg, en eenmaal daar aangekomen proeft u meteen de gezellige Limburgse sfeer. Valkenburg staat onder andere bekend om haar grotten, een bezoek aan een van de grotten mag u dan ook niet missen tijdens uw bezoek aan Valkenburg. Valkenburg kent meerdere grotten, maar wij laten u vandaag kennis maken met de Gemeentegrot. Het grote voordeel hieraan is dat het per treintje bezocht kan worden. Dus ook voor degenen die wat slechter ter been zijn is deze grot prima te bezoeken. U hoeft alleen maar te gaan zitten en uw ogen uit te kijken, er is zoveel te zien!
De rondleiding per trein duurt een half uurtje. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen de grot te voet te bezoeken, u zal dan ongeveer een uur binnen zijn!

Vrij bezoek aan Valkenburg

Na de prachtige rondleiding door de Gemeentegrotten van Valkenburg heeft u de tijd om het mergelstadje op eigen gelegenheid te bezoeken. Loop door het historische centrum met haar souvenirwinkeltjes, neem plaats op een terrasje voor een lekkere lunch en proef de sfeer van het altijd gezellige Valkenburg. De terrassen van Valkenburg zijn vrijwel allemaal verwarmd, dus ook bij wat kouder weer is het heerlijk vertoeven! Valkenburg staat natuurlijk ook bekend om haar Mergelsteen, bekijk de prachtige beeldjes in de winkeltjes die hiervan zijn gemaakt! Of maak een ritje in de kabelbaan en bekijk Valkenburg vanaf de 68 meter hoger gelegen Wilhelminatoren. Vanaf hier heeft u een prachtig panorama uitzicht over Valkenburg!

Stadswandeling Valkenburg

Onder begeleiding van een gids maakt u een stadswandeling door Valkenburg van zo’n 1,5 uur. Tijdens deze wandeling ontdekt u alle verschillende kanten van Valkenburg. De natuur, kastelen en ruines, monumenten, kortom alle markante, historische en toeristische plekjes van het prachtige vestingstadje komen aan bod!

Diner

Na alle indrukken van deze dagtocht heeft u vast honger gekregen. U stapt weer in de bus richting huis en onderweg hebben wij een restaurant voor u uitgekozen waar u zeer gastvrij ontvangen zult worden maar vooral heerlijk kunt genieten van een driegangen diner! Neem een lekkere borrel of wijntje erbij en geniet nog na van de prachtige dagreis!

Over deze reis:

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Kopje koffie of thee met Limburgse Vlaai
  • Bezoek aan de Gemeentegrot per treintje
  • Stadwandeling onder leiding van een gids
  • Driegangen diner

Prijs: Vraag vrijblijvend een offerte aan voor deze reis of bel ons op 06-54913614

Terug naar Dagtochten Limburg