076-7633519

Dagtocht Spakenburg en haarzuilens

(0)
from/per person 0,00
  • Utrecht

Omschrijving

Deze dagtocht brengt u in de ochtend naar het prachtige plaatsje Spakenburg. In museum Spakenburg leert u eerst vanalles over het leven van vroeger in de gemeente Bunschoten. Op eigen gelegenheid kunt u dit plaatsje ook nog bekijken. ’s Middags brengt u een bezoek aan Kasteel de Haar, gelegen op een schitterend landgoed. Deze dagtocht is absoluut de moeite waard!

Bunschoten-Spakenburg

Uw dagtocht begint vandaag bij museum Scheepswerf te Spakenburg. Hier staat een dame in Spakenburgse klederdracht u al op te wachten. Natuurlijk krijgt u hier eerst een lekker kopje koffie of thee, met daarbij Spakenburgs Hart. Dit is een prachtig versierde, overheerlijke boterkoek.

Museum Spakenburg ligt op een prachtige plaats aan de oude haven en tegenover de eeuwenoude scheepswerf van Spakenburg. Na de koffie krijgt u een rondleiding door het museum, dat in 2008 omgetoverd is tot buitenmuseum.
In het museum krijgt u uitleg over de gemeente Bunschoten, die aanvankelijk bestond uit drie kernen, namelijk Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Sinds 1974 is de gemeente uitgebreid met een deel van Hoogland: Zevenhuizen. De verschillende kernen hebben alle een rijke historie die in het museum wordt getoond.

Vandaag zult u vanalles te weten komen over de historie van het rijke boerenleven, de visserij en oude ambachten. De prachtige klederdracht van Spakenburg is natuurlijk ook terug te vinden in het museum!

Na het bezoek aan het museum kunt u op eigen gelegenheid het oude Spakenburg ontdekken of even lekker een hapje eten.

Kasteel de Haar

In de middag brengen wij u naar Kasteel de Haar te Haarzuilens. Hier krijgt u eerst een rondleiding door Kasteel de Haar. Dit kasteel is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Tijdens deze rondleiding zult u alles leren over de wereld van weelde waarin de baronale familie leeft. Het kasteel is zeer indrukwekkend!

Na de rondleiding kunt u op eigen tempo en eigen gelegenheid het landgoed ontdekken. Slenter door de prachtigste tuinen die rondom het kasteel liggen, of geniet in alle rust van een heerlijk drankje.

Restaurant ’t Wapen van Haarzuylen

Rond 17:00 uur zult u het kasteel en landgoed weer verlaten en stapt u weer bij ons in de bus. Wij brengen u naar het dorpje Haarzuilens, dit is maar een paar minuutjes rijden. Bij aankomst waant u zich nog een beetje op het landgoed van Kasteel de Haar. De bediening is altijd vriendelijk en het eten is overheerlijk!

Geniet nog even lekker na van deze gezellige dagreis.

Over deze dagreis:

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Bezoek aan Museum Spakenburg
  • Vrij bezoek aan Spakenburg
  • Bezoek met rondleiding aan Kasteel Haarzuilens
  • Driegangen diner

Prijs: U kunt de prijs voor deze dagtrip offerte aanvragen via ons offerteformulier of een telefoontje naar 06-54913614