076-7633519

Dagtocht Postel

(0)
from/per person 0,00
  • Belgie

Omschrijving

Tijdens deze dagreis gaat u heel veel zien en beleven! In de ochtend gaat u naar de Postelse Abdij, waar u een mooie rondleiding krijgt. Deze abdij moet iedereen minstens een keer hebben gezien! ’s Middags een rondvaart over de prachtige Antwerpse Kempen en daarna volgt zelf nog een rondrit in de touringcar onder leiding van een gids! Deze dag zult u zich nog lang herinneren!

De Kaasboerin

Voor Belgische gezelligheid hoef je maar 300 meter de grens over, in het plaatsje Postel, tussen Eindhoven en Turnhout. De Kaasboerin is van oudsher een smokkelcafé waar tegenwoordig de bekendste artiesten kind aan huis zijn. U begint uw dagtocht hier om 10:00 uur met een kopje koffie of thee en een heerlijke koek.

Postelse Abdij

Diep in de Kempen, tussen bossen en velden, ligt de abdij van Postel: enkele gebouwen, oude en nieuwe, onsamenhangend maar mooi, die uitlopen op een eeuwenoud kerkje. Sinds 1140 woont er een groepje kloosterlingen. Zij worden norbertijnen genoemd, naar hun stichter de heilige Norbertus (+ 1134). Zijn ideaal en het hunne? Christus navolgen in zijn armoede, naar het voorbeeld van de apostelen, dat wil zeggen: een eensgezind gemeenschapsleven, toegespitst op de dagelijkse Eucharistie en het koorgebed. Zoals hun stichter, zijn zij vurige vereerders van de Moedermaagd en trouwe aanhangers van de paus.In deze abdij hebben norbertijnen ‘van Postel’ hun ideaal gevonden: de levende Christus.

Omstreeks 11:00 uur wordt u hier ontvangen. Tijdens de rondleiding wordt uitvoerig aandacht besteed aan de werking van de abdij, het leven van de norbertijnen en de historische en beschermde gebouwen. In de toonzaal van de abdijbibliotheek worden o.a. miniaturen, wiegendrukken (15de eeuw) en Plantijndrukken toegelicht.

Antwerpse Kempen

Om 13:00 uur is het tijd voor een heerlijke Brabantse koffietafel, waarna we gaan genieten van een rondrit in de touringcar met gids over de Antwerpse Kempen en een boottocht over het Kempens kanaal. Deze boottocht duurt ongeveer 90 minuten. De Antwerpse Kempen vormen een grote groene regio in België, gelegen in het noordoosten van de provincie Antwerpen. Je herkent de streek aan de drie bulten in het noorden van België. In het noorden grenst het aan Nederland, in het oosten loopt het verder in de Limburgse Kempen. In het Westen ligt de kunststad Antwerpen en in het zuiden Mechelen.

Na deze rondrit en boottocht gaan we dineren, bij restaurant de Wekker te Reusel. Wij hopen dat u bij thuiskomst kunt terugkijken op een onvergetelijke dag!

Over deze dagtocht:

Deze reis is inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie of thee met een vers gebakje
  • Bezoek aan de Abdij van Postel, inclusief een rondleiding
  • Rondrit door de Antwerpse Kempen
  • Rondvaart over het Kempens Kanaal
  • Driegangen diner

Prijs: De prijs voor onze dagtochten zijn afhankelijk van uw vertrekplaats. Voor de prijs in uw woonplaats, vraag direct een offerte aanvragen of bel ons op telefoonnummer 06-54913614