076-7633519

Dagtocht Muiderslot en Naarden

(0)
from/per person 0,00
  • Noord-Holland

Omschrijving

Dit is een zeer interessante en leerzame dagtocht. U brengt in de ochtend een bezoek aan het Muiderslot, middels een rondleiding komt u alles over deze schitterende burcht te weten.  ’s Middags bezoekt u  het Nederlands Vestingmuseum te Naarden. Uiteraard wordt ook weer op tijd aan eten en drinken gedacht.

Koffie?

Vanaf uw vertrekpunt rijden we eerst naar een koffieadres, ergens halverwege de reis naar Muiden. De geur van verse koffie en gebak komt u al tegemoet wanneer u binnenkomt. Zo begint u de dag nog eens goed!

Muiderslot

Na de koffie rijden we verder richting Muiden. Hier zult u een bezoek brengen aan het Muiderslot, een burcht die naar alle waarschijn in 1280 gebouwd is door Graaf Floris V. Of dit echt zo is, is niet zeker. Het zou zomaar kunnen dat de Burcht al bestond en dat de Graaf destijds het Muiderslot gekocht heeft. Misschien krijgt u vandaag wel antwoord op deze vraag…

U ontdekt het Muiderslot door middel van een uitgebreide rondleiding door de burcht met ophaalbrug, torens, kantelen en schitterende tuinen. En uiteraard zult u alles te weten komen over de rijke geschiedenis van de burcht.

Koffietafel

Het is alweer tijd geworden om even lekker te ontspannen tijdens een lekkere koffietafel. Hiervoor reizen we af naar Ankeveen, waar u hartelijk ontvangen zult worden. Natuurlijk zal een kroketje niet ontbreken bij de koffietafel!

Nederlands Vestingmuseum

In de middag brengen wij u naar het Nederlands Vestingmuseum te Naarden.

Sinds 1955 is het museum gevestigd in een van de Bastions van de vesting Naarden. Een gedeelte van het museum is buiten, maar een ander gedeelte ondergronds, in de kazematten van de vesting! Ondergrondsbevindt zich de collectie van het museum, die een beeld geeft van het leven in de vesting destijds.
U leert onder andere de geschiedenis van Naarden en de Nieuwe en Oude Hollandse Waterlinie, die zo’n belangrijke rol gespeeld heeft in ons land.
Kortom, een zeer interessante en leerzame middag waarbij u gegarandeerd tijd te kort komt!
Uw bezoek kunt u eventueel uitbreiden met een rondleiding.

Diner

Ook bij deze dagtocht hebben wij weer zorgvuldig gezocht naar een restaurant waar u aan het eind van de dag nog even heerlijk kunt dineren, en onder het genot van een drankje kunt terugkijken op een schitterende dag.

Dagreis is inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie/thee met een gebakje
  • Bezoek Muiderslot te Muiden
  • Koffietafel
  • Bezoek Nederlands Vestingmuseum
  • Diner

U kunt bij CM Tours heel eenvoudig een offerte aanvragen via ons offerteformulier of telefonisch op nummer 06-54913614. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van dienst zijn.

Terug naar dagtochten Noord-Holland