076-7633519

Dagtocht Bourgondisch België

(0)
from/per person 0,00
  • Belgie

Omschrijving

Een echt bourgondische dagtocht, net over de grens in Belgie. In de ochtend brengt u een bezoek aan een chocolaterie. In de middag een prachtige rondrit door de streek en nog een bezoek aan een eeuwenoude werkende brouwerij. Kortom, een en al genieten tijdens deze dagtocht!

De Kaasboerin

Zo’n 300 meter over de Belgische ligt het plaatsje Postel. Niet alleen is hier de bekende Abdij van Postel, maar ook de Kaasboerin. Dit was van oudsher een smokkelcafé. Tegenwoordig zijn hier de bekendste artiesten kind aan huis. Omstreeks 10:00 uur wordt u op deze zeer gezellige locatie ontvangen met een kopje koffie of thee en natuurlijk een overheerlijk vers gebakje.

Bezoekje aan een chocolaterie

In de ochtend brengt u een bezoekje aan een echte chocolaterie. U leert hier van alles over cacaobonen, chocolade en pralines. Wellicht mag u zelf een handje helpen bij het maken van bonbons, en de gemaakte bonbons mag u mee naar huis nemen!

Een heerlijk begin van uw dagtocht dus!

De beruchte Bokkenrijders…..

Om 12:30 uur is het tijd voor een heerlijke Brabantse koffietafel. Een lekker kroketje zal natuurlijk niet ontbreken bij dit buffet!

Na de koffietafel stapt u weer in de bus. Samen met een gids gaat u de bokkenrijdersroute rijden. De streek waar u doorheen rijdt herinnert in alles aan de roemruchte dagen van de valkerij en de sigarenindustrie

De beruchte Bokkenrijders, wellicht heeft u er eens van gehoord. In de achttiende eeuw huiverde men wanneer er over de Bokkenrijders gesproken werd. Tijdens deze tocht zult u heel wat te weten komen over de avontuurlijke tochten van de Bokkenrijders.

Ook brengt u in de middag een bezoek aan een prachtige 16e eeuwse brouwerij in werking! Uiteraard zal uw dorst gelest worden tijdens dit bezoek!

Na deze rondrit en bezoek aan de brouwerij gaan we dineren, bij restaurant de Wekker te Reusel. U kunt hier genieten van een overheerlijk driegangen menu met heerlijk malse sukadelapjes!

Helaas is er dan aan deze dagreis ook weer een einde gekomen…..

Extra informatie:

Bij deze dagtocht inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie met gebak
  • Bezoek aan een chocolaterie, inclusief proeven
  • Koffietafel
  • Rondrit
  • Bezoek aan een 16e eeuwse brouwerij
  • Driegangen diner

Prijs: Vraag een offerte aan voor de prijs vanuit uw woonplaats of neem contact op met ons via 06-54913614