076-7633519

Dagje Soest

(0)
from/per person 0,00
  • Utrecht

Omschrijving

Deze dagreis speelt zich in zijn geheel af in Soest. In de ochtend brengt u een bezoek aan een schitterend museum met allemaal spulletjes uit grootmoeders tijd. In de middag bezoekt u op eigen gelegenheid het in 2014 geopende Nationaal Militair Museum. Natuurlijk hebben wij tijdens deze dagtocht ook weer gezorgd voor koffie, gebak, een lunch en een diner!

Museum Oud Soest

Vanaf uw vertrekadres rijden we in een keer door naar Soest, naar museum Oud Soest om precies te zijn. Daar wordt u hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee met een gebakje.

Museum Oud Soest is gevestigd in een voormalig klooster uit 1868.
In het museum is vanalles te vinden van grootmoeders tijd uit de omgeving Soest en Soest zelf. Onder andere oude ambachten, een schoolklasje, koetsen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er!
Tijdens het bezoek wordt u rondgeleid door een gastheer of gastvrouw, die zelf uit Soest komt. Zij weten dus werkelijk alles van het museum en Soest!
De kelder van het klooster is zelfs nog helemaal zoals vroeger, en hier kunt u zelf eens lekker rondneuzen tijdens deze leuke ochtend!

Tijd om te lunchen…

Na de ochtend brengen wij u naar uw lunchadres te laten brengen. Hiervoor hoeft u slechts een paar honderd meter te reizen. Een heerlijke koffietafel staat op u te wachten wanneer u daar aankomt.

Nationaal Militair Museum

Nadat u even heeft genoten van de lekkere lunch reist u weer verder, nu richting de voormalige Vliegbasis Soesterberg. Hier is sinds december 2014 het Nationaal Militair Museum gevestigd. Naast het hoofdgebouw is er ook een groot depotgebouw en meerdere andere gebouwen, een arena, en een groot buitenterrein met diverse museumobjecten. Een enorm museum dus waar u uw ogen uitkijkt!

Het museum besteedt, zoals de naam al zegt, aandacht aan de betekenis van de Nederlandse Krijgsmacht in verleden, heden en de toekomst.
De collectie van het museum bestaat onder anderte uit pijlpunten uit het stenen tijdperk, zwaarden en harnassen uit de middeleeuwen, maar ook de huidige wapensystemen van de Nederlandse Krijgsmacht. Vliegtuigen, kanonnen, tanks, u vindt het hier allemaal!
Vanmiddag kunt u het museum op eigen gelegenheid bezoeken, u zult tijd tekort komen!

’t Wapen van Haarzuylens

Aan het eind van de dagreis zullen we richting Haarzuilens rijden, waar u gaat dineren bij restaurant ’t Wapen van Haarzuylens. Hier kunt u nog lekker nagenieten van deze leuke dag onder het genot van een overheerlijk driegangen diner!

Dagreis is inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie of thee met een Petit Four
  • Bezoek museum Oud Soest
  • Koffietafel
  • Bezoek Nationaal Militair Museum
  • Diner ter afsluiting

Ook voor deze dagreis kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen via ons contactforulier of telefonisch op nummer 06-54913614. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van dienst zijn!