076-7633519

5-Daagse reis naar Luxemburg

(0)
from/per person 0,00
  • Meerdaagse reizen

Omschrijving

Luxemburg, veel mensen rijden er weleens doorheen op weg naar een verre vakantiebestemming, maar hebben er eigenlijk nooit aan gedacht om er eens op vakantie te gaan. Luxemburg is helaas een beetje een vergeten vakantieland. Dat is zo jammer, want dit kleine landje heeft zoveel moois te bieden! Veel verschillende landschappen, rotspartijen, pittoreske plaatsjes en nog veel meer. Op maar een paar uur rijden van Nederland waant u zich werkelijk in een totaal andere wereld!
Wij zijn dan ook van mening dat wij u deze reis absoluut niet kunnen onthouden!
Maar pas op, eenmaal in Luxemburg geweest, bent u helemaal verknocht aan dit landje!

Maandag: Heenreis en aankomst in het hotel

Natuurlijk beginnen we ook deze reis niet zonder eerst een stop te maken voor een lekker kopje koffie met wat lekkers. Dit keer zal dat in Thorn zijn, ook wel bekend als ‘het witte stadje’. Dit omdat het gehele centrum van dit plaatsje wit is geschilderd! Omdat Thorn net in Limburg ligt, zal de geur van heerlijk verse Limburgse Vlaai u al tegemoet komen bij binnekomst in het restaurant.

Na de koffie rijden we door naar Bastogne. Bastogne ligt bijna op de grens met Luxemburg, en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze plaats is voornamelijk bekend om het Ardennenoffensief en de slag bij Bastenaken. Op veel plaatsen in de stad zijnn nog monumenten en bezienswaardigheden rondom deze gebeurtenissen uit de tweede wereldoorlog, maar natuurlijk is dat niet alles wat de stad te bieden heeft. Voor wie liever op een terrasje plaatsneemt of lekker even gaat winkelen is er in Bastogne zeker ook genoeg te beleven.

Bastogne kent ook een indrukwekkend oorlogsmuseum, met daarnaast het enorme oorlogsmonument Memorial du Mardasson. Deze staat op de plaats die destijds het middelpunt was van de strijd. Hier kunnen we vast nog een korte stop maken om dit monument te bezichtigen.

’s Middags rijden we door naar uw hotel in Vianden. De weg naar Vianden loopt door de Luxemburgse Ardennen. Wij zullen onder andere langs de bekende plaats Esch-sur-Sur komen, met haar stuwmeer. Dit enorme stuwmeer voorziet 70 % van alle Luxemburgse huishoudens van drinkwater, wij vinden dan ook dat u dit zeker gezien moet hebben.
Bij aankomst in het hotel zult u zeer gastvrij ontvangen worden met een heerlijk eigengemaakt welkomstdrankje. Terwijl u hiervan geniet wordt uw koffer alvast voor u naar uw kamer gebracht. U zult dus zeker vanaf de eerste minuut het juiste vakantiegevoel hebben!
Wanneer u helemaal gesetteld bent staat er in het restaurant van het hotel een heerlijk driegangen diner voor u klaar.

De avond heeft u ter vrije besteding, maak een wandeling door het mooie Vianden of rust lekker uit van deze eerste dag in het hotel, dat is aan u!

Dinsdag: Bezoek Echternach en prachtige rondrit door het Mullerthal

In de ochtend kunt u eerst lekker ontbijten en uzelf klaar maken voor weer een gezellige dag. Aan het einde van de ochtend zullen we vertrekken richting Echternach. Deze plaats is voornamelijk bekend om haar abdij en de heilige springprocessie die ieder jaar nog plaatsvindt. Echternach is een van de drukst bezochte plaatsjes van Luxemburg, en dat is niet voor niets. Bezoek de winkeltjes en restaurantjes, de St-Willibrordusbasiliek met in de kelder de crypte van de Heilige Willibrordus, of geniet van de rust door te wandelen langs de rivier de sure.. het kan er allemaal.

Halverwege de middag stapt u in de bus en nemen wij u mee op een adembenemende rondrit in het ‘Mullerthal’, ook wel Klein Zwitserland genoemd.
Het Mullerthal dankt haar bijnaam aan de prachtige en indrukwekkende rotsformaties, die u zullen laten denken aan Zwitserland. Wie in Luxemburg op vakantie gaat moet natuurlijk de allerbekendste waterval van Luxemburg zien, Der Schiessentumpel. Dit schilderachtige watervalletje ligt aan de weg, we zullen hier dan zeker ook even stoppen zodat u het van dichterbij kunt bekijken.
U zult uw ogen uitkijken tijdens deze prachtige rondrit.

Op verschillende plaatsen zullen wij even stoppen voor een fotomoment, en op deze plaatsen is het zelf mogelijk om even een klein stukje de rotsen op te klimmen om het gevoel nog beter te ervaren. Dit klinkt pittig, maar deze plaatsen hebben wij zo uitgezocht dat dit voor jong en oud goed te doen is.
Wij zelf komen heel regelmatig in dit gebied en kennen klein Zwitserland dan ondertussen ook op ons duimpje. Zeker is dus dat u de mooiste plekjes zult zien tijdens deze rondrit.

Natuurlijk zullen wij u de leuke en interessante weetjes over dit gebied vertellen!

Na de schitterende rit is het weer tijd om terug te gaan naar het hotel, waar weer een lekker diner geserveerd zal worden.

Woensdag: Bezoek aan Trier en een rondvaart

Vandaag gaat u, nadat u rustig de dag bent begonnen met een lekker ontbijtje, een bezoek brengen aan de Duitse stad Trier. Via een mooie route zullen wij hier naartoe rijden.

De stad kent een rijke historie en het oude centrum is schitterend. U kunt de stad te voet verkennen, of met een leuk toeristentreintje. Dat treintje rijdt langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Zeker een aanrader als u alles wil zien maar niet te ver wilt lopen!
U sluit uw bezoek aan Trier af met een rondvaart over de Moezel, die dwars door de stad loopt!

’s Avonds na het diner staat er een muziekavond gepland. Voetjes van de vloer dus!

Donderdag: Stadwandeling door Vianden en bezoek aan kasteel Vianden

Vandaag blijft u gezellig in Vianden. Een stadswandeling onder leiding van een Nederlandstalige gids staat op het programma. Deze gids zal u alles vertellen over deze schitterende plaats.

Het Chateau de Vianden, dat zo prominent in het centrum van de stad staat is absoluut een bezoek waard! Als het even meezit, rijdt vandaag het toeristisch treintje Benni door Vianden. Dit treintje laat u nog een Vianden zien, maar dan vanuit een ander oogpunt. Benni maakt ook de steile klim omhoog langs het kasteel van Vianden. Hier kunt u eventueel uitstappen om een bezoek te brengen aan het kasteel.
Mocht het treintje niet rijden, dan rijden wij met de bus naar boven, zodat degenen die het kasteel willen bezoeken dit niet te voet hoeven te doen.

Na deze mooie dag staat het diner weer voor u klaar.

Vrijdag: Helaas alweer terugreis naar Nederland

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om het hotel te verlaten. Maar uw vakantie is hier nog niet voorbij, natuurlijk gaan we er nog een leuke dag van maken.

Via de Belgische Ardennen rijden we terug naar Nederland. Onderweg zullen we nog een aantal mooie plaatsen bezoeken, bijvoorbeeld Durbuy. Dit plaatsje is naar men zegt het kleinste stadje van Europa. Erg mooi en gezellig!
Ook Dinant, Houffalise en andere schitterende plaatsjes van de Belgische Ardennen zullen we passeren en wellicht even stoppen!
U sluit uw vakantie af met een heerlijk diner, bij restaurant Bergrust in Ulestraten. Rond 20:00 zult u dan weer aankomen op de plaats waar u deze schitterende reis bent begonnen. Helaas komt aan al het moois een eind, maar zeker is dat u zich deze reis nog lang zult herinneren!